Splošni pogoji

Uporabniki spletne strani Planinski višinski izziv s svojo registracijo, prijavo in vnosi vzponov soglašate, da so vneseni podatki objavljeni na spletni strani visinski.pd-podnanos.si ter na pd-podnanos.si. Vsi podatki se bodo uporabljali zgolj z namenom izvedbe izziva (tekmovanja).

Pri delovanju aplikacije za vnos in pregled vzponov so mogoče napake. PD Podnanos bo poskušal napake sproti urediti oz. se jim izogniti.

Pravila tekmovanja 2023/2024

Tekmovanje traja od 23.12.2023 do 2.2.2024. To pomeni, da se 2.2.2024 ob 23:59 zaključi možnost vnosa vzponov oz. se vsi morebitni kasnejši vnosi ne štejejo.

Kot vzpon se šteje planinski vzpon. Lahko je to že manjša vzpetina ali hrib oz. planinska točka na poti. Minimalna višinska razlika med izhodiščem in ciljem je 40m.

Tekmovalci svoje vzpone vnašajo na način, da vnesejo začetno (izhodišče) in končno točko (cilj). Kljub temu, da se vračajo na izhodišče, se višina šteje le v eni smeri (vzpon).

K tekmovanju so vabljeni vsi, mlajši otroci, šolarji, najstniki, mladostniki ter odrasli, ne glede na članstvo PD Podnanos in ne glede na svoj kraj bivanja. Tekmovanje ni geografsko omejeno, tako izhodišča kot cilji so poljubni.

Pri vnosu vzponov računamo na poštenost sodelujočih.

 

Nagrade

Vsi sodelujoči bodo nagrajeni z brezplačnim izletom v okviru Planinskega društva Podnanos. V primeru, da se brezplačni izlet zaradi izrednih dejavnikov ne uspe izvesti, se lahko sodelujoči brezplačno udeležijo drugega izleta v organizaciji PD Podnanos, v dogovoru z vodjo izleta.

Absolutni zmagovalec in zmagovalka izziva (kriterij je najvišje skupno število višinskih metrov) bosta prejela bon za brezplačno kosilo v Eko koči Nanos + majico društva.

Sodelujoči, ki bo prvi osvojil 40 vzponov, bo prejel bon za brezplačno kosilo v Eko koči Nanos + majico društva.

Otroka do vključno 12. leta starosti, ki bosta prva dosegla višino Triglava ali Mont Blanca bosta prejela posebno nagrado, ki jo podarja Ranč Tunink + majico društva.

Planinec in planinka, ki bosta prva dosegla višino Mont Everesta, bosta prejela majico društva.

Otrok do vključno 12. leta starosti, ki bo prvi dosegel višino Nanosa, bo prejel majico društva.

 

Nagrade se ne seštevajo, vsak nagrajenec lahko prejme le eno (najvišjo doseženo) nagrado.

Pri gibanju morate upoštevati pravila za varno obiskovanje gora.

 

Podnanos, 22.12.2023

 


Podpirajo nas: